Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fiets toch gestolen?

Title

Om het probleem van fietsdiefstal tegen te gaan en misschien wel uit de wereld te helpen is het van essentieel belang om aangifte te doen. Aangifte doen is altijd zinvol! Op deze manier wordt een fiets herkenbaar als “gestolen” en kunnen de dief, de heler en de fiets worden opgespoord. De politie kan dus pas in actie komen als er aangifte is gedaan. Wanneer er een volledige aangifte is gedaan van een gestolen fiets zal deze fiets opgenemen worden in het Fiets Diefstal Register van de RDW.
 

Voorkomen is beter dan genezen
Uit onderzoek blijkt dat fietsdiefstal één van de belangrijke ergernissen is van Nederlanders. Jaarlijks worden er tussen de 750.000 en 1 miljoen fietsen gestolen in Nederland. Behalve dat het vervelend is, kan het ook een groot financieel verlies betekenen.
Toch stond bijna 60% van de gestolen fietsen slechts met één ringslot vast. De politie, Fietsersbond en Jort Tweewielers adviseren daarom de fiets met goedgekeurde sloten, op de juiste wijze en aan de vaste wereld vast te zetten. Het liefst in een bewaakte fietsenstalling of anders op een goedverlichte plek. Overigens kunnen goede sloten de diefstal niet altijd voorkomen, maar wel vertragen.
Als u onverhoopt toch slachtoffer wordt van fietsdiefstal, doe dan altijd aangifte. Door aangifte te doen maakt u de fiets herkenbaar als gestolen. Bovendien vergroot u de mogelijkheid dat de fiets weer terugkomt.
Dit gebeurt vaker dan wordt gedacht. Zeven procent van de aangiftes leidt tot terugkeer van de fiets bij de eigenaar. Met het nieuwe landelijke fietsdiefstalregister kunnen we dit percentage aanzienlijk verhogen. Dus ken uw fiets en zorg dat u de unieke kenmerken van de fiets zoals framenummer, merk of chipnummer kent of op een veilige plek bewaart. Want alleen met deze unieke kenmerken kunt u een volledige aangifte doen en wordt uw fiets als gestolen geregistreerd in het fietsdiefstalregister. Vervolgens kan de politie aan de slag met de opsporing van de fiets en de dief.

 


Site design by Studio5600.com