Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Is jouw fiets winterklaar?

Title

Fietsen bij guur weer of sneeuw. Er zijn fijnere omstandigheden denkbaar. Maar ook tijdens de aankomende winter laat je als liefhebber je fiets van Jort natuurlijk niet staan. Je zorgt ervoor dat je fiets straks winterklaar is. Een paar handige tips.
 
Want; Met een fiets van Jort kun je altijd vort!

Gladheid ligt op de loer
Vlak voor de winter wordt vrijwel elke auto voorzien van winterbanden. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Gladheid is rond deze tijd van het jaar veelvoorkomend. In periodes van sneeuw en ijzel is dat voor fietsers niet anders.Met het oog op je veiligheid is het verstandig de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Een verlaagde bandenspanning zorgt er bijvoorbeeld voor dat je meer grip op het wegdek hebt. Om glijpartijen te voorkomen is het belangrijk om het profiel van je banden goed te controleren. Heb je te weinig profiel? Vervang je band dan direct. Ook kun je kiezen voor speciale winterbanden voor op de fiets.
 
Neem geen onnodige risico’s
Ook kan het handig zijn om je zadel op gladde dagen een beetje lager te zetten dan je gewend bent. Je voeten staan dan iets dichter bij de grond wanneer er een glijpartij dreigt. Neem geen onnodige risico’s en probeer zo voorzichtig mogelijk te fietsen. Voel je dat het echt te glad is? Ga dan gewoon even te voet verder. En stap pas weer op als je helemaal zeker van je zaak bent. Niet minder belangrijk is een goede zichtbaarheid. Goede verlichting is altijd onontbeerlijk, maar vraagt door het vaak slechte zicht in de winter om extra aandacht. Zorg er daarom voor dat je verlichting, voor en achter, optimaal werkt.

 

 


Site design by Studio5600.com