Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Is jouw fiets klaar voor het seizoen?

Title

Niet alle fietsen komen in de winter veel buiten. Na een lange winterstalling is het dan ook aan te raden uw fiets op een aantal punten weer eens goed na te lopen voordat u weer met uw tweewieler de openbare weg op gaat. We geven een aantal tips om in de lente weer goed op weg te gaan.
 
1. Fiets wassen
Neem een emmer warm water schoonmaakmiddel of autowash. Met een spons of een handveger maak je de fiets netjes schoon, daarna even naspoelen met de tuinslang (geen hoge druk!) of een emmer water. Zorg dat de fiets daarna goed droog is en poets hem nog even na met een droge doek. Vergeet ook de velgen en de spaken niet. Voor een glimmende fiets wrijf je de fiets in met speciale fiets(glans)olie of siliconenspray. 

2. Banden
Kijk of de banden nog voldoende profiel hebben en op spanning zijn. Een band met een weinig profiel geeft minder grip bij natte omstandigheden! Eventueel vuil verwijderen met een sponsje of een borstel.

3. Smeren
Reinig de ketting met een speciale ontvetter en maak hem schoon. Smeer de ketting van de fiets in met bijvoorbeeld kettingspray en draai de ketting helemaal rond om het smeermiddel goed te verspreiden. 

4. Remmen en verlichting
Controleer of de remmen en de verlichting nog goed zijn en functioneren. Let ook op versleten remblokjes en de remkabels.
 
Zo, nu is je fiets weer netjes klaar voor het voorjaar!
 
Natuurlijk kun je dit ook gewoon aan Jort Tweewielers over laten. Bij een onderhoudsbeurt lopen we alles na, ook bijvoorbeeld het stuur, de verende voorvork en de versnellingen. Een complete onderhoudsbeurt is er al vanaf € 23.00

 


Site design by Studio5600.com