Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Begin het seizoen goed

Title

De meeste kou van deze winter is al weer voorbij en de eerste zonnestralen roepen al om te gaan fietsen. Met een paar minuten tijd voor je fiets voorkom je een boel problemen, deze drie stappen zorgen er voor dat je het fietsseizoen goed begint!

 

Stap 1 

Maak je fiets netjes schoon, een emmertje soap doet wonderen! Een lange tijd stil staan of juist fietsen door de pekel maakt je fiets niet de schoonste. Een emmer warm water en een beetje soap uit het gootsteenkastje is het begin van goed schoon maken. Je fiets is er voor gemaakt om nat te worden dus maak je daar geen zorgen over, wel is het verstandig om bij een E-bike even de accu eruit te halen wanneer dat kan. Een spons of borstel erbij en wassen maar! Daarna netjes droog maken en schoon is je fiets! 

 

Stap 2

Een band loopt nu eenmaal een beetje leeg, op zijn tijd een beetje oppompen is belangrijk! Zeker als de fiets even niet gebruikt is zijn de banden vaak (veel) te slap. Vaak lijkt het alsof je band hard is doordat de hard voelt, maar door de anti-lek banden ven tegenwoordig voel je vaak niet met je duim of de band hard (genoeg) is. Gebruik daarom het liefst een pomp met een drukmeter. 4 bar is normaal voor een gewone fiets, een e-bike mag op worden gepompt tot 5 bar! Geen drukmeter? voel aan de zijkant van de band, kun je hem daar nog een beetje indrukken met je duim dan mag er nog lucht bij.

 

Stap 3

Voor de elektrische fiets misschien wel het aller belangrijkste, laad je accu GOED op! "maar hij is toch nog vol?" hoor ik vaak voorbij komen. Toch moet een accu regelmatig (liefst iedere maand) opgeladen worden ook al heb je er niet mee gefietst. Een bestaat uit meerdere accucellen en deze kleine batterijtjes ontladen zich zelf en zeker wanneer er niet gefietst word. Het is belangrijk om je accu voordat je er weer mee gaat fietsen minimaal 12 uur op te laden, het opladen van een uitneembare accu kun je het beste doen bij kamertemperatuur. 

 

 

 

 

 


Site design by Studio5600.com